Гневлив хазяин застава пред съда с обвинение в опит за убийство на свой наемател, става ясно от съобщение на Окръжната прокуратура в Пловдив. Обвинителният акт срещу 33-годишния Ремзи Ф. вече е разписан и се очаква стартът на процеса, пише "Марица".
Рамзи живее със семейството си във фамилна къща в Асеновград. Жилището било просторно и собствениците решили да дадат единия етаж под наем, за да подпомагат бюджета си. Там от юли 2015 г. до края на октомври 2015 г. живеело семейството на пострадалия П. Г., на 43 г.  По време на престоя в квартирата наемателите направили ремонт, като не поискали за това пари от хазяите си.

След като напуснали квартирата, от семейството на обвиняемия често търсели майката на пострадалия, като настоявали да си платят сметките за ток и вода. Жената обяснявала, че ще сторят това, когато дойдат последните фактури. Въпреки това хазяинът решил лично да поиска парите от бившия си вече квартирант. 

Един ден разпаленият мъж нахлул в новата квартира на пострадалия. Бившият наемател му обяснил, че ще плати всичко, когато сметките са готови. Тогава Ремзи се вбесил и извикал: „Ти ще умреш“. След това ударил пострадалия с юмрук, извадил нож и намушкал опонента си с нож в областта на корема. Мъжът бил приет в болницата, опериран по спешност и останал за лечение. 

По делото са били разпитани свидетели, назначени са експертизи. Обвиняемият Ремзи Ф. е с взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“ и му е наложена забрана за напускане пределите на страната. Предвиденото наказание за извършеното от обвиняемия деяние е от 10 г. до 20 г. лишаване от свобода.