Самоличността на младежа, който вчера беше принудително отведен като клиент на такси, от бл.1-Б вх. 14 в бургаския комплекс «Славейков» в неизвестна посока,е установена. Това е криминално проявения Веселин Митев, 30 годишен от Бургас, съобщиха от МВР. Той се е познавал с шофьора на таксито. В квартирата му са открити наркотици.
Веселин Митев е осъден за кражба в условията на опасен рецидив, с влязла в сила ефективна присъда – «лишаване от свобода за срок от 1 година», но не е бил приведен в бургаския затвор, поради това че се е укрил. Констатирано е, че Веселин Митев се е познавал добре с 27- годишния таксиметров водач, който около 18.05 ч. на 25.11.т.г. е сигнализирал полицейските служители за нападение от четирима непознати, осъществено спрямо него и превозвания с таксито клиент, в резултат на което клиентът / Веселин Митев/ насилствено е отведен с лек автомобил «БМВ – 5» в неизвестна посока. Непосредствено преди нападението за пореден път таксиметровият водач и Веселин Митев са предприели съвместно пътуване, като са отишли този път от бургаския комплекс «Славейков» до кв. «Долно Езерово» и обратно. Непознатите са отвели Веселин за изясняване на междуличностни взаимоотношения, като минути по-късно са го изхвърлили от «БМВ»-то в близост до бл.1-Б в комплекс «Славейков». Веселин Митев се прибрал в квартирата си, където по-късно е задържан от служителите на Второ Районно управление на МВР – Бургас. При установяването и задържането на Веселин Митев, в квартирата на същия са открити : осем пакетчета с хероин, пакетче с амфетамин и пакетче с неустановено до момента прахообразно вещество, сумата от близо 670 лв., три «сим» карти и мобилен телефон. Таксиметровият водач, алармирал за инцидента полицаите, започнал да дава противоречиви обяснения пред служители, посетили местопроизшествието, което наложило задържането му във Второ Районно управление на МВР - Бургас за срок от 24 часа за изясняване на детайли по случая. Към момента таксиметровият водач вече е освободен.
С помощта на служителите от Четвърто Районно полицейско управление на МВР – Бургас е установена самоличността на един от нападателите на Веселин Митев, като останалите трима са в процес на издирване. Самият Митев е задържан със заповед за 24 ч., като предстои привеждането му в бургаския затвор днес следобед. Работата по случая продължава. /БЛИЦ