Канадски полицаи застреляха двама мъже по време на престрелка в банка в Британска Колумбия, при която бяха ранени шестима полицаи, а хората от намиращите са наблизо къщи бяха евакуирани след откриването на възможно взривно устройство, съобщи полицията, на която се позовават Ройтерс и БТА.

Членовете на екипа за спешна помощ са пристигнали на мястото на Бенк ъф Монтреал в Саанич, на остров Ванкувър, близо до границата с американския щат Вашингтон, съобщиха от правоохранителните органи.

Инцидентът е предизвикал силно полицейско присъствие в района, се казва в изявление, публикувано на уебсайта на полицията в Саанич.

"Къщи и бизнеси в непосредствена близост до мястото на инцидента са евакуирани поради наличието на потенциална опасност от взривно устройство в автомобил, свързан със заподозрените."

Двамата нападатели са били "тежко въоръжени" и по първоначални данни  са носели бронежилетки, съобщи на пресконференция началникът на полицията в Саанич Дийн Дъти, допълвайки, че не разполага с допълнителна информация за тях.

Шестима полицаи са били откарани в болница с огнестрелни рани.

"В момента очакваме някои служители да бъдат освободени след оказване на спешна помощ,  докато други служители са получили много сериозни наранявания и им правят операции", каза Дъти.