Териториално отделение – Гоце Делчев към Районна прокуратура – Благоевград е привлякла в качеството на обвиняем М.А. и Г.Б. за извършени от тях в съучастие престъпления – трафик на хора с цел използването им за развратни действия и склоняване към проституция с користна цел. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Деянията са квалифицирани по чл. 159а, ал.2, т.6 вр. ал.1 от НК, по чл. 155, ал.5, т.3, вр ал.3, вр. ал.2 от НК и по чл. 159в от НК.

Двамата мъже са били задържани при съвместна операция на Районна прокуратура – Благоевград и полицията.

В хода на разследването е установено, че в периода от м. март 2020 г. до 01.02.2021 г. те приемали и използвали жени за развратни действия, независимо от съгласието им. Жертвите били настанявани в къща на ул. „Енос“ в гр. Гоце Делчев и получавали парични суми, заплащани от клиентите срещу предоставяните от тях сексуални услуги.

Освен това транспортирали с автомобил отделно лице от гр. Петрич до гр. Гоце Делчев с цел последващо използване за развратни дейности и системно предоставяли помещения на различни лица за полови сношения и блудствени действия. Тези деяния били извършвани от тях с користна цел по отношение на няколко жени.

По искане на наблюдаващия прокурор Районният съд е определил мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.А. и Г.Б. Те могат да бъдат обжалвани пред въззивната инстанция.

Разследването продължава.