Агресивен младеж уби 82-годишен мъж, след което размахал пистолет пред двама полицаи. Екшънът се разиграл тази нощ малко преди 02.00 ч. в къща в с. Алдомировци.
Жител на селото съобщил в дежурната част на местното РУ на МВР, че чул викове за помощ, които идвали от съседната къща. В същия момент на тел. 166 позвънила жена със същата информация.
На мястото на инцидента веднага бил изпратен дежурен автопатрул, оперативните дежурни съобщили за случая и в Спешния медицински център. Когато двамата служители на реда пристигнали на адреса установили, че в къщата има труп на възрастен мъж, видели и следи от кръв, които водели към съседна къща. Когато приближили до нея, чули шум – те открехнали входната врата и започнали да се качват по стълбището. Внезапно на етажната площадка преди таванското помещение пред тях се изправил мъж с насочен пистолет. Последвала заповед ”Свали оръжието!Полиция!”.

Въоръженият обаче не се подчинил, не го респектирал и изстрелът във въздуха, произведен от единия от униформените. Тогава полицаите започнали преговори с мъжа – целта била да го убедят, че е в негов интерес да остави оръжието и да се предаде. След продължителен разговор въоръженият се подчинил и изпълнил безпрекословно разпорежданията на служителите – първо да свали пълнителя, а след това да остави оръжието на земята. Така столичанинът В.С. /20 г./ бил задържан и отведен в РУ на МВР.

В хода на разследването криминалистите установили, че той живеел при своя 82-годишен родственик, а фаталният удар с нож бил нанесен след як запой на В.С. и спор с възрастния човек. Екип от ОД МВР-София и РУ на МВР-Сливница извършили оглед на местопроизшествието. По случая се води досъдебно производство. Уведомен е дежурният прокурор от Софийска окръжна прокуратура. В момента текат процесуално-следствени действия, разследването продължава. В.С. е задържан с полицейска заповед за 24 часа. /БЛИЦ