Пакет с наркотици, вързан към спасителна жилетка, е изплувал във вторник следобед в морето пред плаж „Болата“ край Калиакра. Това съобщиха по-рано днес от Окръжната прокуратура в Добрич.

БЛИЦ припомня, че преди началото на днешния Министерски съвет премиерът Бойко Борисов даде горещ коментар за новия сак с кокаин, изплувал от Черно море

Междувременно се разбра, че е образувано досъдебно производство за контрабанда на наркотици в особено големи размери, представляваща особено тежък случай.

Сакът, който съдържа 16 пакета – всеки с тегло 1,1 кг, е забелязан при обход на катер на Граничната полиция. Под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич са започнали незабавни действия по разследването. Намереният наркотик е реагирал на кокаин на полевия тест.

Назначени са експертизи, които трябва да установят дали изплувалият сак с кокаин край нос Калиакра е подобен на пакетите с кокаин, които бяха намерени край Тюленово и „Слънчев ден“ край Варна. Количеството кокаин край Тюленово бе 170 кг, а край Варна – 25,430 кг, като високорисковото наркотично вещество е с изключителна чистота.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!