Полицията продължава да издирва двама мъже, избягали от затвора. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Както е известно, двама лишени от свобода осъществиха бягство на 3 април 2018 г. от Затвора София. Избягалите затворници са:

Радослав Колев, рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 26 години, за убийство;

Владимир Стефанов, рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 30 години, за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР.

Както съобщихме, образувано е досъдебно производство по чл. 297 НК /бягство на затворници/, като предмет на проверка са и действията на охранителния състав в Затвора София.  По първоначални данни, бягството е извършено и чрез заплаха на дежурни надзиратели с огнестрелно оръжие, с което затворниците са разполагали, като по този начин са преодолени няколко поста в корпуса на Затвора София.

На място в Затвора София бяха изпратени двама прокурори от СГП, като действията по разследването се извършват от СДВР.

СДВР призовава гражданите, които разполагат с допълнителна информация за издирваните, да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

От дирекцията предупреждават гражданите да сигнализират веднага, в случай че забележат двамата мъже. По данни на полицията те са агресивни, възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива.  

Кадрите от затвора са от деня на бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев. Те са правени от охранителните камери и са заснети минути преди бягството на двамата.