Бургаския окръжен съд измени преди минути мярката за неотклонение на Диян Гайтанов, по прякор Боксьора, в парична гаранция от 4000 лв. 49-годишният бургазлия беше пуснат на свобода без налагане на мярка за неотклонение от Районния съд още преди седмица заради липса на достатъчно доказателства, пише "Флагман".

Припомняме, че той е обвинен за принуда след употреба на сила над благоевградчанина Борислав Стоилков, по прякор Банишората, на когото преди време дал 7200 лв. за плащане на лизинг на служебния му автомобил. Според адвоката на Боксьора, Стоилков и известният ъндърграунд бос Пламен Илиев, по прякор Джудиста, забъркали Гайтанов в престъпна схема, опитвайки да присвоят въпросната сума. Проблемът станал, когато бургазлията отишъл да си поиска парите.

Защитникът на Боксьора подчерта, че клиентът му всъщност е станал жертва престъпна схема на лица, които имат сериозно криминално минало.

Пламен Джудиста е с доста сериозна крими кариера зад гърба си, която включва дрога, печатница за фалшиви пари и източване на банкови карти зад граница.

„Самият Борислав не е открит на адреса си, а майка му обяснила, че от няколко дни си е сменил номера и няма връзка с него. Джудиста пък заминал за Италия. Това според Вас какво е“, попита адвокатът на Гайтанов.

Той добави, че по време на нанесения на Стоилков побой в офиса е имало 5-6 човека и категорично Боксьора не е виновник за нанесената телесна повреда.