„БМВ”-то, в което загина 22-годишно момиче Елена между селата Дружинци и Чакаларово, е летяло със 114 километра в час в насрещното. Това установили експертизите след зверската катастрофа, стана ясно в хода на съдебното производство срещу шофьора на лекия автомобил, пише 24rodopi.com.
 
Припомняме, че трагедията се разигра на 23 февруари т.г. При тежък инцидент на място загина 22-годишната Елена Ч. Зад волана на немското возило бил 24-годишният й приятел А.П. Шофьорът предприел изпреварване на лек автомобил „Фолксваген". Навлизайки в насрещното обаче, срещу него се появило друго превозно средство. Вместо да намали и се прибере в лентата си, водачът продължил маневрата, а при опита си да се върне в своето платно, автомобилът поднесъл, блъснал се в скат и колата се обърнала по таван, стана ясно от експертизите на вещите лица в хода на съдебното производство. При удара пътничката изхвърчала от автомобила и загинала на място. От прокуратурата посочиха, че водачът бил наказван неколкократно по административен ред за извършени нарушения по Закона за движение по пътищата.

 
Двамата влюбени живеели заедно на семейни начала и правели планове за общо бъдеще. Само след дни трябвало да заминат на гурбет в Англия.
 
Месеци след трагедията на пътя, А. П. получи условна присъда от година и четири месеца „лишаване от свобода” с 4-годишен изпитателен срок.