Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) внася искове в съда за отнемане на имущество за общо 2 993 251, 27 лв., като в това число са включени и 12 недвижими имота.

Срещу Красимир Живков е внесен иск в размер на 871 033,67 лв. Претендират се идеални части от имоти в София (два апартамента и гаражи, ателие и паркомясто), двуетажна къща в гр. Ботевград, поземлен имот в гр. Правец и паркомясто в гр. Поморие. Живков е обвинен от прокуратурата, че в качеството си на длъжностно лице – заместник-министър на околната среда и водите, е участвал в организирана престъпна група.

Красимир Живков е бивш зам.-министър на околната среда и водите, бивш областен управител на София и бивш кмет на Правец. Беше арестуван в края на май и го освободиха малко преди Нова година. Очаква се делото срещу него, братя Бобокови и други участници в групата да започне скоро в Специализирания наказателен съд. 

В Окръжен съд – Бургас е внесен иск и срещу Злати Илиев на стойност 217 108,90 лв. Срещу него е повдигнато обвинение от прокуратурата за това, че е участвал в престъпен сговор за извършване на кражби. В исковата молба до съда се претендира и отнемане на един недвижим имот.

В Окръжен съд – Пловдив се внася иск на стойност 1 905 109.27 лв. срещу Боян Савов. В цената са включени и 5 недвижими имота. Савов е привлечен като обвиняем от прокуратурата за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления, извършени в гр. София, гр. Пловдив и в гр. Бургас.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!