Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняема Антония Лукова от село Калояново. 26-годишната дама ще отговаря за това, че е управлявала колата си в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелство за правоуправление и за това, че нарушила правилата за движение и по непредпазливост е причинила средни телесни повреди на повече от едно лице, след което е избягала от местопроизшествието. 

Както първо БЛИЦ съобщи, след повече от няколко седмици укриване тая беше арестувана вчера.

БЛИЦ припомня, че на 3 юни тази година край село Труд Лукова управлявала лек автомобил „Мазда“, като нарушила правилата за движение, блъснала е две коли и причинила средни телесни повреди на 8 души. Пострадаха две семейства с деца-едното от Дълго поле, другото от Дъбене. Приятел на Антония, когото тя повикала по телефона, се е представил за водач на автомобила, като в хода на разследването е установено, че това не отговаря на обективната действителност. Според свидетелски показания на пострадалите именно Антония Лукова е управлявала колата и малко след катастрофата напуснала местопроизшествието.

По делото е установено, че на 17 февруари 2018 г., в Пловдив, младата жена, която работи като психолог в София, е шофирала автомобил след употреба на алкохол. В тази връзка тя е наказана по административен ред, като й е отнето свидетелството за правоуправление за срок от 12 месеца. Именно в този срок тя е шофирала същия лек автомобил „Мазда“ на 3 юни 2018 г.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пловдив обвиняемата е задържана за срок от 72 часа. По досъдебното производство се извършват действия за установяване на цялостната фактическа обстановка, като предстои да бъде преценено каква мярка за неотклонение ще бъде взета на скандалната психоложка.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!