Попълнете търсена ключова дума или фраза

Нов ключов свидетел направи важни разкрития за Йоан Матев - обвинен в убийството на Георги в Борисовата градина!

https://blitz.bg/kriminalni/nakazanie/nov-klyuchov-svidetel-napravi-vazhni-razkritiya-za-yoan-matev-obvinen-v-ubiystvoto-na-georgi-v-borisovata-gradina_news608603.html Blitz.bg София, България 21 Юни 2018, 14:00 20089 прочита 0 коментара
С повторен разпит на приятелката на убития преди три години в столичната Борисова градина Георги Игнатов продължава делото за смъртта на 15-годишното момче. Показания даде и момичето, което се е свързало с Лора Крашевска, за да ѝ каже за съмненията си, че подсъдимият Йоан Матев e убил Георги.

Лора беше на разпит за втори път, за да бъде направена очна ставка със Стефания Колева, момичето от училището на Йоан Матев, което се свързва с приятел на Лора, за да му каже, че всики в училище говорят, че момчето от записите на камерите, разпространени след убийството на Георги Игнатов, е именно Йоан Матев. Съмненията възникнали заради рязката промяна, настъпила във външния вид на подсъдимия, който половин година след убийството изглеждал неузнаваем. Затова и Стефания се свързва с приятеля на Лора. 

От разпита ѝ стана ясно, че този въпрос е бил коментиран и в учебните часове, а по време на разпитите една от учителките на Йоан Матев разказа, че няколко седмици след убийството в Борисовата градина директорката на училището е поискала специална бележка за извинение на отсъствията на 2 юни, като се е обърнала персонално към Йоан Матев. Разпитите продължават. 


"От уста на уста в училището се разнасяше, че Йоан е момчето от записите на камерите в Борисовата градина", каза в съдебната зала 20- годишната Стефания Коларова. Момичето се свързало с приятелката на Георги - Лора, година след убийството. Срещата на Стефания и Лора се състояла на пилоните на НДК. Тя разказала на Лора, че в училището ѝ се говори, че един от учениците много прилича на бягащия младеж от разпространените снимки. "Това се говореше по коридорите", каза Стефания. 

В хода на днешното заседание бе направена и очна ставка между двете момичета. Между показанията им нямаше противоречия. Също бе припомнено, че Йоан след убийството си е променил изцяло визията и започнал по-рядко да посещава учебните занятия.

"Йоан се държеше доста фриволно. Не бях доволна от поведението му. Той отказваше да работи, пускаше музика, говореше с останалите момчета, не му се учеше", разказа учителката му по английски Венислава Гегова, която за пръв път застана като свидетел в съда. Именно в нейния час към края на 2015 година влязла зам.-директорката на училището и поискала всички, които са отсъствали на 2 юни 2015 година, да занесат медицински бележки.

Гегова също е обсъжала с ученици приликата на Йоан Матев със заподозряния за убийството. Децата й показали клипове и снимки. На уголемена снимка с добро качество Гегова съзряла, че маратонките на момчето от записите били като тези на Йоан. Преподавателката също си спомни, че е виждала с препасан на кръста нож.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
 

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам