Образoвание на крака, наподобяващо киста, ще извади за няколко часа подсъдимия за убийството на 16-годишния Георги Игнатов Йоан Матев от килията, пише „Телеграф“.

Като всеки арестант, и подсъдимия Матев се ожали пред градските магистрати от болежки и поиска да му бъдат направени изследвания, които, разбира се, се плащат от държавата.

Съдът разреши на подсъдимия да му бъде направен ядреномагнитен резонанс, както и да му бъде взета биопсия на крака. Изследванията ще бъдат направени в болница „Света Анна“ в столицата. Не е изключено на базата на тези изследвания Матев да настоява да се лекува в болница само и само да не е зад решетките.

Въпросното образувание ще се превърне и в повод Йоан отново и отново да иска промяна на мярката си за неотклонение „Задържане под стража“ в по-лека. Досега подсъдимият е правил няколко опита да иска свобода, но безуспешно. Той е обвиняем за това, че е убил с един удар с нож в сърцето Георги в Борисовата градина, след което повече от година се укрива от разследващите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!