39- годишната жена, която пияна влезе с колата си в магазин в пловдивския квартал Коматево през ноември, получи своята присъда. Татяна сключи споразумение с прокуратурата, което днес бе одобрено от магистратите в Районен съд – Пловдив, пише trafficnews.bg.

Припомняме, че инцидентът стана на 10 ноември. Около 11:00 часа младата жена профучала с "Форд" с хасковска регистрация по улицата и завила към магазина.

Заради забавените си от алкохола реакции обаче, тя не успяла да спре навреме и врязала превозното средство във входната врата на търговския обект. Предното стъкло на колата й бе счупено, размазани бяха и няколко стелажа, откъртена е вратата към магазина.

Очевидци твърдят, че в района е имало и няколко деца, които били изпратени на пазар. След идването на полицията, било установено, че Татяна е под влияние на алкохол – 1,45 промила.

Същата се е държала неадекватно. С нея е пътувал домашният й любимец – куче порода Хъски.

Половин година след инцидента Татяна се изправи пред съда. Тя бе наказана с условна присъда в размер на 6 месеца, с 3 години изпитателен срок. 8 месеца пък жената ще бъде лишена от правото да управлява кола.

По думите на съседи и очевидци, тя системно карала под въздействието на алкохол. Дори в деня на катастрофата, Татяна е посетила магазина и си е купила лотариини билети, миришейки на спирт.

„Жената караше много бързо, със сигурност над допустимата за градски път. Дори не намали, а направо влезе в магазина. Персоналът е много уплашен, хората в района също. Не познавам шофьорката, знам само, че това не й е за първи път. Дори след произшествието се държеше неадекватно и агресивно”, разказа тогава собственикът на магазина.