Крадец, който се е крил в имот в близост на къщата на ужасите е бил заловен в нощта на шесторното убийство в Нови Искър. Това съобщи в. "Монитор".

Обирджията бил спипан от бизнесмен, който го забелязал в имота си и веднага се обадил на полицията. Униформени дошли и го прибрали. Все още обаче няма официални данни крадецът да е свързан с масовото покушение. Не се съобщава също така дали има дори и малки подозрения, че той може да е жестокия килър. В същата вечер още една къща в Нови Искър е била разбита. 

Днес сутринта бе възобновен огледът в къщата на ужасите в Нови Искър, в която бяха открити пет трупа. Първият оглед на мястото на касапницата е приключил в 3:30 часа през нощта, а вторият трябваше да бъде извършен на дневна светлина. Междувременно бе открит още един труп в гората.

Освен това стана ясно, че синът на Неделчо-Георги е имал разрешително за оръжие, който получил преди няколко месеца. Имал газов пистолет. От полицията казват, че е твърде рано, за да се изключи каквато и да е версия за случилото се в къщата. Вероятно от шума от пиратки и всякаква пиротехника не се е разбрало какво е станало.

За убийствата не е съобщено от близък на семейството. Деца от квартала са търсили своите приятели в къщата и влизайки са се натъкнали на телата. Изпратените на адреса патрули намерили в къщата общо пет тела. Жертвите са мъж на средна възраст, неговият син Георги (20 г.), доведената му дъщеря Нанси (16 г.), приятелят на тийнеджърката (18 г.) и нейната баба по майчина линия (72 г.). Всички са убити с по един изстрел. Застрелян е и семейният домашен любимец-куче, порода немска овчарка. Предполага се, че жестокото престъпление е извършено на 31 декември вечерта.

Един от заподозрените за петорното убийство-Неделчо Юнаков е живял с първата си съпруга, с която са разведени, в Сапарева Баня. Криминалисти работят по една от версиите, че Юнаков безмилостно е ликвидирал сина си, доведената си дъщеря и приятеля й, както и бабата на момичето, след което сам сложил край на живота си. Жената, с която Неделчо живял на семейни начала-Кети Николова бе обявена за издирване, но впоследствие съсед на семейството обяви, че тя заедно с джипа й е открита мъртва в близката гора. Дали тя няма да се окаже първата жертва на побеснелия мъж, или става дума за извършен от външен човек разстрел, все още не е ясно. Неделчо и Кети обявяват официално връзката си през октомври 2015 година. Общите им снимки във Фейсбук показват, че са били щастлива двойка, която обича и се грижи за двете си деца-синът на Неделчо-Георги и дъщерята на Кети-Нанси. Нищо не подсказвало, че щастието на всички ще бъде толкова краткотрайно. Както и животът им.

В същото време БНР също съобщи, че тяло на простреляна, по предварителна информация с десет куршума жена, е открито в гората близо до Нови Искър през тази нощ. Предполага се, че то е именно на издирваната заради петорното убийство 44-годишна Кети Николова, а малко по-рано днес тялото й бе откарано за аутопсия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ, КАКТО И ОФИЦИАЛНО ИЗЯВЛЕНИЕ ОТ МВР!