„Бял ден не съм видяла откакто осъзнах грешката си. Няма да оцелея в затвора. Искам да ми дадете шанс да се грижа за децата си и да работя” - с тези думи се обърна към хасковските окръжни съдии Невена Тенева от димитровградското село Сталево в опит да ги омилостиви, съобщава "Дарик".

Невена Тенева получи 2 години затвор от съда в Димитровград и бе призната за виновна, че е убила новороденото си дете през януари 2016 година. Тя обжалва присъдата си пред 3-членен състав на Окръжен съд-Хасково.

Според защитата присъдата на димитровградския съд е неадекватна. Държавното обвинение пък заяви, че жалбата е неоснователна. На съдебното заседание, което продължи около 20 минути, бе изслушан и психологът, който работи с Невена Тенева и нейните деца.

Според Невена Иванова емоционалната връзка между майката и децата е скъсана. Според нея след известно време подсъдимата ще може да се грижи за децата си, които сега са в приемно семейство в село Ябълково.

„Невена има голяма нужда от подкрепа, за да се чувства пълноценна. Децата са добре приети в новото си семейство, но си личи, че липсва бащата, който те никога не са имали”, обясни специалистката.

Адвокатът на Невена Тенева заяви, че тя никога не е планирала убийството и не е съзнавала какво прави. През цялото време Невена Тенева плачеше.

Съдът ще обяви решението си в законния срок до един месец.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!