По досъдебно производство на Районна прокуратура-Пловдив за причините за смъртта на 81-годишната Виличка Бурджиева и на дъщеря й - 52-годишната Ангелина и на сина й - Христо, на 50 г.,  които на 8 декември 2016 г. са били открити мъртви в къщата им в Куклен, се извършват активни процесуално-следствени действия, съобщават от прокуратурата.
В рамките на четири дни са били направени два огледа на местопроизшествието, изготвени фотоалбуми, разпитани са множество свидетели и назначени експертизи – химическа и три съдебно-медицински за установяване на причините за смъртта на семейството.

По разпореждане на наблюдаващия прокурор са изискани всички документи от Дирекция „Социално подпомагане“ към община Родопи във връзка със социалните услуги, които са били предоставяни на тримата и периода на ползване. Като свидетели са разпитани и част от социалните работници към горепосочената дирекция. Срокът за приключване на разследването е двумесечен.  

Както БЛИЦ съобщи, 81-годишната старица и децата и бяха открити бездиханни. Умирали са един по един, първо майката, после дъщерята, три дни преди да ги намерят издъхнал и синът. Той е живял около 10-а дни с труповете на близките си. Бил е със шизофрения, от каквато е страдала и сестра му. Аутопсията сочи, че са починали от измръзване. Въпреки, че община Куклен обяви чрез медиите, че се е грижила за нещастниците, съседите на починалите бяха категорични, че това не е така. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ