Бруталното убийство на 14-годишното момиче край Скопие смрази кръвта на жителите на Северна Македония. Заподозреният за това зверство избяга в Сърбия, премина през България и се опита безуспешно да се укрие в Турция.

Кой обаче е Люпчо Палевски – Палчо? Известен с антибългарските си прояви и с подозрения, че върху него е разпънат чадър от специалните служби.

Екстрадицията на Палевски е поискана официално, заяви журналистът Владимир Перев пред Nova News. По думите на Перев, има много неясноти по случая. „Палчо го няма, не е намерен пистолетът, всички информации от полицията идват от показанията на двамата съучастници на Палчо”, заяви Перев.

"Очаква се някаква възможност да се направи процесуална грешка ли нещо друго, Палчо да си остане свободен в емиграция, тия двама да бъдат съдени и като всяко нещо в Македония и това да мине в забрава", смята той. 

"Палчо беше една градска личност, познаваше всички и с всички беше в приятелски и неприятелски отношения. Чадърът, който поставяха службите в него, беше в услуга на определени партийни и политически интереси. Той мразеше всички и всички го мразеха него, но всички с него пиеха кафе - президенти, министри, партийни лидери", посочи журналистът.

По думите му, Палевски е служи на всички партии и срещу всички партии. И винаги е имал полза от това.

"Той имаше един малък джип, с който, за да провали изборите в Прилеп, ходеше на площада и пускаше записи какво са говорили едни срещу други прилепските първенци", разкри Перев. 

Според него е възможно Палевски да е минал два пъти българската граница със съдействието на службите: "Как е възможно Палчо два пъти да е минал българската граница - на Калотина и на Капитан Андреево, а българските власти да не го спрат този човек и да кажат: "Кой си ти? Имаме те в досието". Според него службите в Сърбия, Турция и България са знаели, че той е убиец. 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук