Соченият от МВР за топкрадец на коли Павлин Петров с прякор Пери официално работи като ключар. Той има трудов договор към една от известните фирми, предлагащи подобни услуги. Когато някой си заключи ключовете в колата или не може да я отвори, може да прибегне до пери, стана ясно в Софийския районен съд, пише „Телеграф“.
 
Легалната професия на обвиняемия, който има висше образование и магистратура, беше част от защитната теза на адвоката му. Както БЛИЦ съобщи, Пери беше задържан във вторник заедно с любовницата му в краден джип.
 
Според адвоката на Пери, обаче, няма никакви доказателства, че Павлин има нещо общо с кражбата на колата. Защитата посочи, че Пери всъщност отишъл при Нисана във връзка с официалната си професия и не е имал никаква представа, че автомобилът е издирван.
 
Гаранцията от 1500 лв., под която Пери беше пуснат, дойде като подарък за рождения му ден. Причината е, че на 29 той навърши 44 години. За по-леката мярка за неотклонение допринесе фактът, че Павлин е неосъждан, има две деца. Освен това на постановленията, с които той и приятелката му бяха привлечени като обвиняеми, беше сгрешена датата. От документите излизаше, че по време на престъпленията двамата са били в ареста.
 
Любовницата на Пери беше пусната без мярка за неотклонение, тъй като у нея не са открити забранени вещи, а жената сама се грижи за 12-годишното си дете.