Обвиненият като тартор на група за дрога и рекет син на Йоско Костинбродския и 9 от главорезите, които той командвал, остават в ареста. В събота късно вечерта състав на Специализирания наказателен съд остави 10 от закопчаните 12 души в килия, пише „Телеграф“.

Както БЛИЦ писа бандата беше разбита при съвместна и перфектно координирана операция на ГДБОП и спецпрокуратурата миналата седмица в Костинброд. Някои от закопчаните веднага пропели и станали свидетели срещу Йосковия син Иван Йосифов.

Освен че срещу тях има безспорни доказателства, ако бъдат пуснати на свобода, Йосифов и аверите му може да извършат други зулуми или да се укрият от правосъдието, става ясно от мотивите на магистратите.
 


Иван Йосифов

Без мярка за неотклонение са освободени само двама от първоначално закопчаните. Антимафиотите коментираха, че групата на Йосковия син действала при пълна конспиративност. Йерархията била строга и всеки, който се опитвал да прави своеволия, бил жестоко наказван. В групата имало няколко човека, които отговаряли за наказанията и пребиването на провинилите се дилъри. Други държали рекета, трети се договаряли за дрогата.

Антимафиоти подозирали, че самият Йоско е дърпал конците на групата чрез сина си Иван. Костинбродския беше обявен за издирване през февруари 2014 г. Той е обвинен за бандата за убийства „Килърите“ 4. Както той, така и синът му Иван са арестувани многократно за рекет, дрога, кражби, грабежи и убийства. В биографията си Иван има и задържане за разстрел на свидетеля Хрисим Хрисимов. Тъй като обаче не бяха открити достатъчно доказателства, Йосковският син беше пуснат от ареста.