Ужасно престъпление потресе германския град Фрайбург, съобщава Bild.18-годишно момиче е било брутално изнасилено от повече от осем души.

Зверството е извършено на 14 октомври, след като в една от местните дискотеки момичето било почерпено с питие, в което имало упойващи вещества. По-късно тя е била изнасилена в храстите от един от заподозрените – 21-годишен сириец, който живее в Германия от 2014 година. След като задоволил нагона си, той оставил намиращото се в безпомощно състояние момиче и се върнал в дискотеката, за да вземе приятелите си. По-късно най-малко седем от тях я изнасилили, пише Bild.


Един от изнасилвачите - 21-годишният сириец Мажд

Осем от заподозрените – седем сирийци и един мъж с немски паспорт, са в ареста. Те са на възраст между 19 и 29 години. Живеят предимно в бежански центрове. Всички са известни на органите на реда заради предишни престъпления като нанасяне на телесни повреди, кражби и търговия с дрога, съобщава говорител на полицията във Фрайбург.До арестите се е стигнало чрез ДНК-следи по жертвата и местопрестъплението.


Един от изнасилвачите - 21-годишният сириец Мажд

Според информацията, предоставена до момента, един от заподозрените е почерпил в заведение с питие момиче на 18 години. В напитката обаче, е сипал и упойващи вещества.
 
Вътрешният министър на провинция Баден-Вюртемберг похвали служителите на реда за извършените разкрития и осъди престъплението, ако бъде доказано, като ужасяващо. Кметът на Фрайбург призова правилата и законите да важат и да се уважават от всички.

Неотдавна отново във Фрайбург афганистанец изнасили момиче на име Мария и властите дълго прикриваха зверството, докато не се разбра, че жертвата е дъщеря на високопоставен еврочиновник.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ