Ключовият свидетел по делото за убийството в Борисовата градина отпреди две години отказа да свидетелства, съобщава Канал 3. Днес Софийският градски съд продължава с разпитите по делото срещу Йоан Матев, обвинен за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина през юни 2015 година, съобщава Канал 3.

Прокуратурата обаче изгуби основния свидетел. Първият призован на днешното заседание на процеса бе братът на подсъдимия Марсел Матев, който отведе разследващите до ножа, с  който е извършено убийството. Според обвинението Йоан е разказал на брат си за престъплението. Марсел обаче отказа да свидетелства.

В хода на делото заседанията на съда на няколко пъти бяха отлагани, докато се стигне изобщо на внасяне на обвинителния акт. Той бе внесен в съда през ноември. Според него на 2 юни 2015-а Матев забелязал Игнатов случайно на пейка в Борисовата градина. Въпреки че двете момчета не се познавали преди това, Йоан решил да нападне Георги. 

Нанесъл му удар с нож, който обичайно носел в себе си. Според обвинението Матев е направил това "по особено мъчителен начин". След това Йоан избягал от местопроизшествието и изцяло променил външния си вид, навиците си и социалните си контакти.

Процесът срещу Матев започна през февруари. Майката и бащата на Георги са частни обвинители.Съдът допусна гражданските им искове общо за 400 000 лв. обезщетение за причинени болка и страдание.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!