Митьо Очите е предвождал над 30 яки мъже, които буквално са марширували от офиса на „Аркус“ в Слънчев бряг до заведението „4you”. Той се е движел пред тях по къси гащетки и с пура в уста – като същински наркобарон.
Тази интересна подробност от фаталната вечер на 8 юни, разкриха днес адвокатите на двамата обвинени за стрелбата срещу Желязков – Георги Иванчев и Радослав Димитров, съобщава "Флагман". 

Според юристите, бригадата на Митьо Очите, както разбира се и самият той, са предизвикали инцидента, а не техните подзащитници.  Двамата адвокати от Варненската колегия бяха единствените, които имаха смелостта да се заемат със защитата на Иванчев и Димитров, след като в цялата бургаска колегия не се намери и един смел адвокат, готов да се заеме с казуса. Днес те смело влязоха в Съдебна зала и пледираха, че клиентите им са невинни, а твърденията на прокуратурата изобщо не били доказани.

Двамата задържани не се признаха за виновни. Радослав твърдеше, че не е замесен по никакъв начин със стрелбата срещу Желязков. Той обаче е разпознат от свидетели, които са разпитани пред съдия.

Иванчев пък мърмореше много тихо и почти никой в залата, освен съдия Георги Пепеляшев, не разбра какво точно каза. В общи линии стана ясно, че и той счита себе си за натопен.

Защитата изтъкна и друг аргумент – по оръжието – Макаров, с който според прокуратурата е стрелял Иванчев, са открити ДНК следи от трето лице – Николай Маринчев. Въпросният до този момент не бе замесен по никакъв начин с обвинението. Това е един от охранителите на Божо Кравата, който е разпитан и освободен още вечерта след инцидента.

В 19:30 часа Бургаският окръжен съд ще съобщи дали ще промени мерките за неотклонение на двамата задържани.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ