На 6 години лишаване от свобода са осъдени Алескандър Донов и Патрик Първев, известни като жестоките биячи на малкия Еци. На 20-ти юли 2015 година двамата се гавриха и подлагаха на мъчения 3-годишния Христо Велински.
Бабаитите са осъдени още да платят по 60 000 лева на майката на детето. Съдът ги призна за виновни за причиняване на тежка телесна повреда. Съдебните заседатели обаче решиха, че извергите не са искали да причинят умишлено смъртта на детето.

Прокуратурата поиска затвор между 15 и 17 години за двамата младежи, подсъдими за опит за убийство на малкия Христо Велински, съобщи БНР. Патрик Първев и Александър Донов е трябвало да се грижат за детето, докато майка му е била в чужбина.

На 20 юли 2015 година двамата търсят спешна помощ, след като детето изпада в безпомощно състояние, и признават пред полицай, че са го удряли, защото е вдигнал шум. Прокурор Павел Панов поиска тежкото наказание с аргумента, че Първев и Донов умишлено са се опитали да убият Христо, като са му нанесли удари по жизненоважни органи.