Виновна за измама в рамките на участие в сексуалния култ Nxivm се призна дъщерята на бившия ръководител на канадската корпорация Seagram billionaire Едгар Бронфам Клер. Това предаде агенция Associated Press.

Според агенцията 40-годишната жена е признала, че е приютила човек, живеещ в страната, в незаконна позиция за неплатен труд и услуги. Клер Бронфам също призна, че е извършила измамни транзакции с кредитни карти от името на ръководителя на Nxivm Кийт Раниер.

В хода на сделката за сключване на уговорка Клер изрази желанието си да плати глоба в размер на 6 милиона долара. Като част от обвиненията тя може да получи до 27 месеца затвор.

Присъдата ще бъде обявена на 25 юли.

Припомняме, че Nxivm е компания за мрежов маркетинг със седалище в Ню Йорк. Редица медии я нарекоха „пирамида“. По данни на следствието, членовете на сектата били насилвани, шантажирани и маркирани с нагорещено желязо в знак на вярност. След това били продавани в секс робство. Организацията е основана през 1998 година. Лидерът й Кийт Раниер бе арестуван през месец март тази година.