Сериозно количество наркотици са открити при спецакция във фамилната къща на Пламен Ангелов, известен още като боса на Италианската махала или Пламен Дебелия, съобщава "Флагман".

Ченгетата получили оперативна информация и веднага щурмували имота, който се намира на ул. „Александър Стамболийски“ в Харманли.

Полицаите открили в кухнята 324 гр бяло кристалообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на метамфетамин. В къщата имало още 10 гр марихуана, електронни везни за разпределяне на дозите и бутилки с течност, вероятно прекурсори за готвене на пико.

Въпреки сериозното количество Ангелов не изкарал и минута зад решетките. Вместо в ареста, той е ескортиран до болницата от ченгетата заради здравословни проблеми.

Припомняме, че Пламен Дебелия е с дебело криминално досие. Той е арестуван многократно с наркотици и дори влезе в историята като първия българин, разминал се с 3 условни присъди за наркоразпространение.

Босът на Италианската махала се кълнеше пред Бургаския окръжен съд в началото на м. г., че ще се върне в родния Харманли, за да промени живота си и да започне нормална работа като охрана на казино. 

Това обаче се оказаха просто празни думи и само няколко месеца по-късно Дебелия бе сгащен с още един мъж и 2 жени в оборотна нарколаборатория в харманлийско село, намираща се в къщата на собствената му майка.

Не след дълго обаче Ангелов е пуснат отново на свобода. А причината е много проста – ченгетата не могат да докажат на кого точно е откритата дрога, която от половин кило пико и прекурсори се стопи до 10 хапчета екстази.

Става ясно още, че, вместо да влезе за дълго зад решетките, Дебелия вероятно отново ще се размине и за последната акция. Вместо да проследят Ангелов и да го хванат в крачка, докато продава дрога, полицаите директно атакували къщата, в която обаче живеят общо 8 човека – близки на бургазлията.

На органите на реда ще им бъде много трудно да докажат, че наркотиците са точно на боса на Италианската махала, станал известен с това прозвище, след като се оказа недосегаем за родното правосъдие.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!