Соченият в ъндърграунда за бос на бургаския жк „Възраждане” Пламен Ангелов, по прякор Дебелия, получи две условни присъди за наркоразпространение в рамките на около месец. Интересното е, че въпреки натрупаните прегрешения Дебелия няма да влезе в затвора.

Ангелов намерил хитър начин да финтира родното правосъдие. Считаният за бос на Италианската махала сключил споразумение с прокуратурата за ареста в края на м. г. с различни видове дрога, съобщава "Флагман".

Припомняме, че на 12 декември 2016 г. Дебелия беше арестуван в „Хюндай Атос” с 21 таблетки екстази с формата на духчета и около 30 г пико. При последвалото претърсване в апартамента на 38-годишния мъж в бл. 38 в жк „Възраждане” униформените открили множество прекурсори за „готвене” на синтетична дрога, електронна везна и полиетиленови пликчета за пакетиране на готовия продукт. 

Това се оказва второ задържане с дрога на Ангелов. През 2014 г. спецполицаи разбиха пункт за търговия с наркотици и крадени вещи на „Капчето”, като Дебелия е сгащен непосредствено след наркосделка.

През 2015 г. Ангелов веднъж бе осъден за тези престъпления – на 2 години и 8 месеца условно, както и 10 000 лв. глоба. Оказа се обаче, че глобата е под допустимия минимум от 20 000, заради което процесът бе върнат от Върховния касационен съд обратно на първа инстанция. Това забавяне даде възможност на Ангелов да отърве решетките.

Решението на съда за нарколабораторията на „Капчето” излезе съвсем скоро. Дебелия се възползва максимално от ситуацията, като преди това сключва споразумение за ареста в жк „Възраждане”.

За множеството открити наркотици и вещества за производството на още дрога Пламен Ангелов получава присъда от 2 години и 6 месеца и 5000 лв. глоба. Наказанието обаче е отложено за срок от 5 години, тъй като към момента на сключване на споразумението, Дебелия не се води осъждан за престъпление от общ характер.

Така само в рамките на месец босът се сдобива с две условни присъди за държане и разпространение на наркотици – 2 години и 8 месеца и глоба от 20 000 лв. за лабораторията на „Капчето” и откритите прекурсори в квартирата му на бул. „Мария Луиза” и сходно наказание за ареста в края на м. г.