На 18 април ще се проведе първото заседание на Кралския съд в английския град Денвър по дело за убийство с обвиняем български гражданин, съобщи електронното издание на вестник Exeter Express and Echo. Досега се знаеше че делото, по което обвиняем е 42-годишният старозагорец Костадин Костов, трябваше да бъде на 6 февруари, но неочаквано за защитата, от полицията съобщили, че нямат все още готовност да представят съдебно-медицинските протоколи.
Старозагорецът беше задържан на 13 август м.г. по обвинение в убийство на 38-годишната Гергана Проданова, майка на трите му деца. Жената, която е работила като чистачка в хотел в град Ексетър, бе обявена за издирване на 8 август, след като от 4 август спряла да ходи на работа.Останки от тялото й бяха намерени на 16 август в близост до жп линия.

Костов , който живеел с българката на семейни начала, апелира , че е невинен. В родината си той е бил служител на турската компания „Стандард профил“, където е работела и Гергана. Според брата на Проданова, Стоян Динков, тя е била многократно жертва на побои от страна на Костадин. В момента за трите непълнолетни деца, от които само малката Габриела е припозната от Костов, се грижи майка му Ганка.

Източник: Монитор