Братът на 17-годишния Аксел, който брутално уби Андрея от Галиче също имал агресивни прояви и отправял заплахи за физическа саморазправа. Това твърди kobkurent.bg.

Предстои с по-малкото момче социалните служби и психолози да започнат интензивна работа с него и роднините му.

Преди дни семейството на Аксел се премести в друго населено място, извън област Враца.

От социалната служба във Враца пък веднага са сигнализирали отдела на закрила на детето, който отговаря за района където се е преместило семейството на обвиненият в убийството на Андрея, веднага да се започне интензивна работа с брат му. Причината ангажирането на социалните служби и психолог е, че момчето също е имало агресивни прояви и е отправяло заплахи за физическа саморазправа. 

„По никакъв начин не може да се твърди, че социалните работници имат каквато и да е вина по този случай. Никой не е подал сигнал до отдел закрила на детето, така че да може да бъде извършено проучване.

Не е имало никакви индикации момичето да има някакви проблеми в семейството или училище. Напротив, единствено добри неща се говорят за това дете.

Не са подавани сигнали за нередности и за момчето, обвинено в убийството“, посочи директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане” във Враца, Мария Търнавска.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!