Запрян Стоянов, който беше обвинен от 17-годишно момиче, че я е завързал с катинар за леглото си, излезе от ареста, съобщава  TrafficNews.bg. В края на януари той обяви, че гаджето му е изчезнало и започна да я издирва, а показанията на нейна приятелка доведоха до задържането му.
До момента беше ясно, че Районна прокуратура Пловдив наблюдава досъдебното производство срещу 30-годишния мъж за това, че противозаконно е лишил от свобода на лице, ненавършило 18 години. До момента е установено, че за периода от 26 януари до 28 януари, мъжът противозаконно е държал в квартирата си 17-годишно момиче, с което се познавали отпреди. Не става дума обаче за 17-годишната му приятелка Даниела Кавалджиева, която той обяви за изчезнала.

От жилището на Стоянов е била иззета верига, за която пострадалата твърди, че й била поставена на ръката, след което вързана към желязна тръба до леглото и заключена с катинар. На 28 януари момичето успяло да отключи катинара и напуснало жилището. Подаден бил сигнал в полицията. По делото са иззети веществени доказателства, назначени са експертизи, разпитани свидетели и др.
Запрян развенчава тази теза.  

Самата Десислава, за която се смяташе, че е отвлечена, сама се появи в полицията.