Почерня от полиция в ромската махала на село Микрево, община Струмяни, тази сутрин. 

Дни преди предстоящите парламентарни избори, полицаи от ОД на МВР Благоевград щурмуваха още по тъмно махалата, превантивно, с цел респектиране на жителите с оглед недопускане на престъпления против политическите права на гражданите - купуването и продаването на гласове, съобщава Struma.com.

Полицейски групи наблюдават поведението на лица, за които има постъпила оперативна информация, че купуват гласове. В Мирево заподозрени за извършване на подобна дейност има. Сред тях са и оперативно интересни на ченгетата лихвари, които раздават  пари за купуване на гласовете на жителите в махалата. Дали въпросните лица ще бъдат задържани, предстои да видим. Постове ще бъдат поставени навсъде до изборния ден.

Щурмът ще се проведе не само в Микрево. Цяла седмица полицаите привикват "заподозрени" като купувачи, които разписват протоколи за наказателната отговорност, която носят, нарушавайки закона.

Вчера десетки петричани бяха предупредени. Криминалният контингент в областта също. "Операция "Респект " ще продължи и в изборния ден, в който ще има засилено полицейско присъствие повсеместно. Жандармерията също ще бъде включена в охраната на изборния ден. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!