Криминалисти от Велико Търново започват щателна проверка на имотите на осъдения до живот бизнесмен Георги Вълев от „Килърите”. Причината е версия, че бизнесменът Петър Христов може да е убит за отмъщение, че е помогнал с информация за разкриването на групата за убийства. 

Както първо БЛИЦ съобщи, милионерът Христов бе застрелян в понеделник пред офиса на холдинга си в София.

Ще бъдат прегледани всички сделки и търгове с въпросните имоти и имало ли е апетити към тях от страна на Петър Христов и брат му Димитър Манолов. Във Велико Търново се говори, че след ареста на Вълев, собственикът на “Лактима” е заел опразнените ниши във всички бизнес сектори, където членът на “Килърите” имал влияние, пише в. Труд.

Според запознати обаче тези недвижими имущества отдавна са прехвърлени на други лица и не се водят на името на Вълев.

Познати на крупния бизнесмен разказаха, че той често и на публични места изтъквал, че е помогнал и благодарение на него са направени разкритията срещу “Килърите” и групата за отвличания “Наглите”.

След убийството във Велико Търново се разнесе слухът, че Георги Вълев поръчал покушението от килията като подарък за 60-ия си рожден ден, който бил на 8 януари – денят на екзекуцията.

Освен версията за отмъщение за разбитите престъпни групи криминалисти проверяват и хипотезата, че убийството е свързано с бизнеса на Петър Христов.

“Работи се по горещи следи. Не мога да коментирам версии, защото работя само с факти”, каза вчера шефът на националното следствие и зам. главен прокурор Борислав Сарафов.

Междувременно стана ясно, че близките на Петър Христов са решили тялото му да бъде кремирано

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!