Само преди дни цялата страна бе потресена от показното убийство, което стана в София, на известния бизнесмен Петър Христов, за което първо БЛИЦ съобщи. Все още случилото се разследва, но вече стана ясно, че минути преди да бъде разстрелян показно, бизнесменът Петър Христов разговарял по телефона с майка си Момка Манолова. Двамата се чули около 9 часа, както обичайно всеки ден. „Мамо, обичам те!“, били последните думи на бизнесмена.

Малко след това се разбра и за горещата следа, че МВР издирва скривалището на килъра, който вероятно е използвал снайпер за покушението и се е бил скрил във висока сграда в близост до офиса на бизнесмена. 

По-рано днес проговори и един от най-близките приятели на Петър Христов и разкри нова информация за убития предприемач, както и какъв бил бизнесът му в Израел.

Появиха се и сърцераздирателни подробности от личния живот на убития Петър. Само преди година той бил на върха на щастието, а снимки показаха семейството му.

И докато всички се питат какво се е случило, че да се стигне до поредното зверство президентът Румен Радев свика спешно министъра на вътрешните работи Валентин Радев и главния секретар на министерството Младен Маринов.

В едно от редките си интервюта за търновския вестник през 2009 г. самият той разказва големи тайни за първите си стъпки в бизнеса.

От тогава до бруталната му смърт публикации в различни медии го определят като меценат и дарител. Един от най-тъмните периоди в биографията му е от началото на 90-те години на миналия век. Тогава е бил представител на силова групировка в района на Велико Търново. Смята се, че с подкрепата на разстреляния в Аруба Поли Пантев купува местното млекопреработвателно дружество „Сердика“, пише в. Монитор.

Според запознати Христов дължи големи суми на частни лица, които също са обезпечени с предприятието. Голяма част от кредитите на бизнесмена са висящи и до днес.

Полицията вече се е заела с проверката на всичките му частни кредитори.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!