Телефонните измамници стават все по-изобретателни, предупреждават от полицията. Най-актуалната схема в момента е да се представят за служители на реда и да събират данни за жертвите предварително, като казват, че са служители на държавни институции и обновяват данните на своите потребители. От главна дирекция "Национална полиция" съветват хората да не предоставят личните си данни по телефона, съобщава БНТ.
До момента са задържани общо 13 извършители, заяви Златка Падинкова от ГД "Национална полиция" в студиото на "Денят започва".
 

„Измамниците са концентрирани в три населени места на територията на страната. Това са Плевенска област, Великотърновска и Русенска. В Плевенска област най-популярен е град Левски. Във Великотърновска са Горна Оряховица, Павликени и село Камен и в Русенска област е Ветово”, каза тя.
 
„Ние постоянно говорим, казваме, че никой не иска предоставяне на пари. Няма държавна институция, която да иска предоставяне на пари по телефона или да се хвърлят през тераса, балкон, да се оставят до кошчета за боклук, но в крайна сметка хората продължават да се връзват и да предоставят паричните средства, които искат извършителите”, добави тя.