Мобилна лаборатория за производство на метамфетамин и голямо количество амфетамин, метамфетамин и канабис, подготвено за пласиране, са намерени и иззети при спецакцията на криминалистите от Първо РУ-Бургас в дома на 41-годишния Добромир Атанасов, известен с прякора Дроба, предаде Флагман.бг.

Както съобщихме, специализираната операция е извършена в понеделник преди обед в жилището на ул. „Дебелт“ 46 в бургаския жк „Възраждане“. 

Мобилната лаборатория е била съхранявана в пластмасов куфар.

При проверката в жилището установен и задържан е и втори бургазлия – отново криминално проявен – 57-годишният Христо Димитров-Рибката. В куфара, с който лабораторията е пренасяна, са открити предпазна маска, няколко чифта гумени ръкавици, бутилки с различни по вид течности и вещества, сред които и червен фосфор, необходими за приготвянето на синтетични наркотици – метамфетамин (пико).

Намерени и иззети са множество пликчета и чаши с жълтеникаво кристалообразно вещество, реагирало при направения полевия наркотест на метамфетамин - общото тегло на намерения наркотик е около 20 гр. 

И двамата са задържани за срок от 24 часа, като вече са на свобода. Дроба бе засечен да обикаля по бургаските улици. Разследването по случая продължава.