Син посече със сабя баща си и го изпрати в болница, информира „Конкурент". Информацията бе потвърдена от ЦСМП-Враца и от спешното отделение към МБАЛ „Христо Ботев“-Враца, където е постъпил за лечение сериозно пострадалият мъж.

За кървавия инцидент се е разиграл между 9 и 10 часа в понеделник.

До семейната драма се е стигнало след скандал на ул. „Априлско въстание“, казаха очевидци на невиждания екшън.

Малкият син на фамилията – Орлин, за когото има информация, че е психично болен, се опитал да убие баща си. Незнайно какво е предизвикало гнева на младия мъж, но той нападнал родителя си със сабя на улицата.

Екшънът е станал на улицата пред дома, който се намира на №10. Повиканата линейка натоварила ранения възрастен мъж, който е настанен във врачанската болница с множество порезни рани.

Съседка се опитала да помогне на жертвата, като излязла с лопата за чистене на сняг срещу нападателя. Жената, която работи в МБАЛ „Христо Ботев“, също е пострадала, но се е отървала леко.

Веднага след нападението психично болният мъж избягал и се укрил.

Случая е докладван на прокуратурата и вече има постановление за принудителното му настаняване за лечение в специализирано болнично заведение.

За последните дни бяха извършени няколко подобни тежки криминални престъпления във Враца и областта.

Припомняме, че вчера в блок "Химик" №10 в града бяха намерени заклани майка и 3-годишното й дете, а в село Габаре син намушка баща си с нож.