Арестуваният снощи в ромската махала на Петрич ром Димитър Соколов, който бе издирван няколко часа за изнасилване на 20-годишно момиче на спирката в петричкото село Митиново ще лежи в затвора за това престъпление минимум 10 години, това съобщиха днес от полицията, цитирани от struma.com.
Соколов е с двойно обвинение изнасилване и грабеж, тъй като след като извършил бруталния полов акт, той е ограбил жертвата си, вземайки цялата и дамска чанта. Случаят стана посред бял ден. 20-годишното момиче чакало влака, за да пътува за Генерал Тодоров, на гости на баба си. Соколов, обикалял полето, видял девойката, заговорил я. Внезапно се спуснал върху нея, запушил устата и и разкъсал дрехите й.

Момичето се съпротивлявало, затова Соколов я укротил с няколко плесника в лицето. След което я изнасилил. Изключително тежко престъпление, за което законът е безпощаден. Освен това изнасилвачът задигнал чантата на девойката, с което се сдобива и с обвинение за грабеж.

Не стига това, но и прави опит да избяга от органите на реда, които вчера успяха да го задържат няколко часа по-късно. Припомняме, че гарата бе открита наскоро, тя се намира на около километър от село Митиново. С 20-годишното момиче работят психолози, то е в шок.