Подполковник Наско Люцканов ще подаде жалба днес срещу сержант Кондузов, който го преби в заведение в Казанлък. Имам свидетели и днес ще внеса жалбата, обясни той по Нова Телевизия тази сутрин.
Пострадалият разказа, че е бил в заведение “Ани”, а на съседна маса е имало компания от около девет души, сред които и сержант Кондузов. Беше пуснат канал “Планета” или “Фен ТВ” и аз казах, че това са цигански песни на собственика на заведението, но явно по–високо. Подочух някакви коментари от съседната маса, но продължих да си говоря със собственика. Той смени канала на телевизора, но те продължиха да си говорят някакви неща и Кондузов, който беше пийнал повечко, ми каза, че съм боклук, едно нищожество, едно нищо, разказа Люцканов.

Той добави, Кондузов го е предизвикал, но въпреки това е отказал да се бие с него. После Кондузов стана от масата, дойде и ме удари в лицето. Не съм отвръщал на ударите, защото положението ми е особено и адвокатите са ме предупредили да избягвам всякакви такива инциденти, поясни Люцканов.
Наско Люцканов беше командир на втория български батальон в Ирак. Той беше арестуван от Военна полиция на 28 септември 2006 г. с 400 лв. белязани банкноти, получени от кадрови военнослужещ от Пета шипченска бригада за уреждане на мисия в Афганистан. Според прокуратурата парите са взети на три пъти - през август 2006 г., на 21 септември 2006 година и седмица след това. На 16 януари 2007 г. Военноокръжната прокуратура внесе в Пловдивския военноокръжен съд обвинителен акт срещу подполковник Люцканов. Военно-апелативният съд осъди на три години условно с пет годишен изпитателен срок подполк. Наско Люцканов, а той обжалва решението на по – горна инстанция.
Люцканов съобщи още, че редовно получава заплахи по телефона, но не подозира никого. Казват ми неща като “наближава ти времето”, но аз не им обръщам внимание, а и вечер, когато си разхождам кучето, виждам, че ме следят с коли./БЛИЦ