"Crystal Speed", наричан още "Meth" или просто "Crystal" - това е дрогата, с която се е друсал Северин, преди да убие по зверски начин Виктория. Това става ясно от разпитите му, както и от показанията на други свидетели.

Ключови се оказват показанията на дилър в чалготека, която се намира в ромския квартал "Селеметя". Той е приятел на Северин и разказва как му продал опасната дрога, след което двамата продължили да пият в клуба, в който се празнувал рожден ден. 

Въпросната дрога, която е приета от Северин, е сред най-опасните и има ужасяващи последствия върху организма, особено, когато се смеси с алкохол.

Този метамфетамин спада към наркотичните вещества, но има много повече "предимства" от всичко познатодосега: снабдяването с наркотика не представлява проблем, той е сравнително евтин, има дълготрайно въздействие и се произвежда много лесно.Източници на БЛИЦ от разследването разкриват, че Северин вероятно е поел от най-евтиния вариант. В този случай Обикновени противогрипни таблетки, съдържащи псевдоефедрин, се смесват със запалителни течности. Противогрипните таблетки се купуват без рецепта. В някои нарколаборатории добавят и фино смлени парчета стъкло. Стъклените частици и други корозионни съставки нараняват лигавицата и така ускоряват стимулиращото въздействие на наркотика.

Специалисти по наркотиците и въздействието им върху организма разкриват, че Crystal  може да бъде приеман по най-различни начини - някои го смъркат през тънки тръбички, други го пушат с лула или го разтварят във вода. А при инжектиране Crystal въздейства след по-малко от 5 минути. Наркотикът освобождава т. нар. хормони на щастието - адреналин, норадреналин и допамин. Това води до повишаване на самочувствието, като същевременно чувствителността към блоки намалява. Притъпено е също така усещането за глад или жажда.

Източници от разследването разкриват още, че купената в петък вечерта в русенската чалготека дрога е сред ключовите улики, довели до разплитането на убийството на Виктория Маринова в Русе. Изнасилвачът ѝ Северин Надеждов я взема от дилъра 12 часа преди престъплението.

В събота преди обед си тръгват заедно, след като купонът се е преместил от чалготеката в близка къща. Разделят се край реката - до входа на парка в града.

Часът е малко след 10,30 в събота, 6 октомври. По това време журналистката Виктория Маринова точно си тръгва от заведение, в което е пила кафе със свои приятелки.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ