Полицията издирва скривалището, от където килърът е стреля смъртоносно по бизнесмена Петър Христов. Това съобщи по-рано днес шефът на СДВР Ивайло Иванов. 49-годишният бизнесмен Петър Христов бе застрелян тази сутрин на улица в столичния квартал „Манастирски ливади“, както първо БЛИЦ съобщи.

Иванов подчерта още, че местопроизшествието е запазено. Започнали са издирвателни мероприятия.

Всички места, на които може да е станала стрелбата, се проверяват.

Основните версии, по които се работи, са свързани с бизнеса му. „Не изключваме версии и с личния му живот“, заяви още шефът на СДВР.

Директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски от своя страна не пожела да уточни къде точно е прострелян бизнесменът – дали в колата, или на улицата. С колко точно куршума е прострелян, ще стане ясно след аутопсията. 

По първоначална информация по бизнесмена е било стреляно от съседен строеж в близост до офиса му. Най-вероятно убийството е поръчково. Предполага се, че оръжието е било далекобойно. 

Стрелецът е стрелял от около 20-ина метра. Не се знае дали е използвал снайпер. Килърът е събрал гилзите. Предполага се, че убиецът е стрелял от съседния строеж. Засега няма информация какво точно оръжие е използвал стрелецът. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!