Крупен обир е извършен в петричкото село Самуилово вчера. 15 000 евро са изчезнали от дома на преподавателя в ЮЗУ "Неофит Рилски" Новко Попов, съобщава struma.com.

Крадците проникнали през прозорец на първия етаж, който разбили професионално. Цялата къща е обърната с краката нагоре, ровили, докато стопаните били на работа.

Все още не можем да кажем в колко часа е станала кражбата, коментира синът на Попов, но са ровили дълго, за да открият парите, приготвени за семейна инвестиция, според мен групата е от професионални обирджии, каза още той.

Според съседите домът е бил наблюдаван няколко дни. Кучето им лаело непрекъснато. При влизането си в къщата крадците разхвърляли червен пипер, а на излизане пепел и косми, за да покрият следите си.
 Преди години в дома на Новкови имаше друга крупна кражба на машини за около 150 000 лева. Припомняме, че, само преди дни почти по същия начин чрез разбиване на прозорец крадец проникна в дома на известен благоевградски бизнесмен и задигнаха злато и пари, на обща стойност над 35 000 лева. За броени дни в Благоевградско бяха регистрирани серия кражби от домове. Явно е, че бригада обикаля региона, твърде възможно е крадците да са едни и същи.