МВР публикува неизлъчвани кадри от акцията на Криминална полиция, при която бе разкрита огромна оранжерия за отглеждане на марихуана в бивша фабрика в село Скутаре. В две огромни халета, оборудвани със специални ултравиолетови лампи и капково напояване, са отглеждани над 200 растения. 
Полицаите са ударили оранжерията, малко преди марихуана да бъде обрана. Разсадът бил внос от Холандия.
Бившият хазартен бос Георги Димов – Макаото е задържан при акцията, като днес прокуратурата му повдигна обвинения.

Обвиненията има и срещу още трима, ангажирани с производството на „тревата”.

На четиримата са повдигнати обвинения за извършени в съучастие престъпления, като следва:
-                     за отглеждане в землището на с. Скутаре, обл. Пловдивска, на 286 растения от рода на конопа /марихуана/  - престъпление по чл. 354 в, ал.1, вр. чл. 20, ал.2 /респ. ал.4/ от НК
-                     за държане, с цел разпространение, в землището на с. Скутаре, обл. Пловдивска, на над 400 грама марихуана – престъпление по чл. 354 а, ал.1, вр. чл. 20, ал.2 /респ. ал.4/ от НК

Установено е, че двама от обвиняемите са действали като извършители, а другите двама, като помагачи, като съобразно тези им роли са им повдигнати и описаните обвинения.

Спрямо Георги Димов е повдигнато и обвинение за държане, с цел разпространение, на територията на гр. Пловдив, на още близо 320 гр. марихуана – престъпление по чл. 354 а, ал.1 от НК.
Всеки един от обвиняемите е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, като предстои да бъде внесено искане в Окръжен съд – Пловдив за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Най-тежкото наказание, измежду предвидените от закона за престъпленията, в които четиримата са обвинени, е лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 5 000 до 20 000 лева.

Жоро Макаото бе собственик на две игрални зали в града, но преди време се раздели и с двете заради натрупани дългове.
 


Източник: trafficnews.bg