Наркоготвачът Цветан Трифонов от бургаски жк. „Братя Миладинови” ще посрещне рождения си ден на 6 юли зад решетките, докато изтърпява 10-месечно ефективно наказание, пише flagman.bg.

В съдебната зала на Бургаския окръжен съд днес стана ясно, че защитникът на Трифонов – адв. Веселина Василева и представителят на държавното обвинение са сключили споразумение, а самият Цветан се признал за виновен.

БЛИЦ припомня, че той е обвинен в това, че на 6 септември 2016 година е бил спипан с пико и марихуана, а при последвало претърсване на дома му в жк. „Братя Миладинови” са открити още наркотици, солидно количество химични материали, реактиви и прекурсори за приготвяне и производство на дрога.

В апартамента униформените намерили няколко алуминиеви пликчета с коноп, а марихуаната Цветан държал в бели листи хартия А4. Цветан Трифонов имал и предишни крими прояви, но вече си взел поука, посочи той пред магистратите – макар да не е женен, има две деца и работи като заварчик.

Освен 10-месечното ефективно наказание, бургаският съд потвърди и взетата мярка за забрана за напускане на страната спрямо Трифонов.