Благоевградските пожарникари не подвиха крак и в сибирския студ заради огнена серия през почивните дни. Къща пламна в село Падеш и при инцидента изгоря напълно покривът. Огънят тръгнал от печка за дърва, но сградата е спасена благодарение намесата на дежурните екипи, съобщава struma.bg
Пожар възникна и в цеха за пелети на гръцки бизнесмен в село Крупник. Огънят е бил потушен своевременно и не са допуснати сериозни щети. Причината за пожара е техническа неизправност във филтърната инсталация.

Две бараки горяха вчера в ромската махала на Благоевград, като и там огънят е предизвикан от печка на дърва и въглища. При нито един от инцидентите няма пострадали хора.

Злосторници пък хвърлиха коктейл „Молотов” и запалиха бус на благоевградски търговец на зеленчуци. Предната част на автомобила „Мерцедес Бенц“, паркиран пред дома на Валери Данчов, е изцяло унищожена.

Практиката показва, че извършителите на палежи със сигурност остават неразкрити, тъй като огънят заличава следите. Примерите за това са безброй, но най-пресният е с бившия благоевградски общински съветник Бисер Стойчев. Наскоро той получи официално писмо от полицията, че досъдебното производство за палежа на неговия мерцедес и фолксвагена на жена му, които бяха запалени пред дома им през март миналата година, е прекратено. Разследването показало, че заподозреният за подпалвач, посочен от Стойчев като евентуален извършител, е с перфектно алиби и по време на инцидента бил в друг град.