Ромката Донка Петкова е убила баба Иванка Кукова от пловдивското село Дълбок извор заради 5 лева. Престъплението е извършено в условя на опасен рецидив.
Циганката е била осъждана шест пъти за грабежи и кражби, като в един от случаите в родния й Чирпан Донка отново е нападнала и малтретирала жена, която обаче е успяла да се отърве жива. Пред съда Петкова каза, че не е осъзнавала какво върши, докато е душила бабата и не е осъзнавала, че за това престъпление ще й бъде наложен затвор. Тя съжали за стореното и поиска да се прибере у дома си.

Разследващите са я задържали в дома на любовника й. Намерили са чанта с дрехи, която преди това й била дала баба Иванка. В анцуг ромката била скрила златните обици на старицата.

След като убила Иванка, Донка избягала в дома си, но след това се върнала, свалила обеците от мъртвата жена, заграбила и чаршафи, които след убийството била оставила на двора.
 
Служебният защитник на подсъдимата Димитър  Пенев обяви, че ще обжалва ареста на клиентката си, тъй като това било нейното желание.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ