Една от основните версии, по които работят разследващите за зверското убийство на 85-годишната баба, чието име е Иванка Кукова, от пловдивското село Дълбок извор, е жертвата да е била ликвидирана от ромката Донка Петкова, която преди години е лежала в затвора. След като е излязла се е омъжила за човек от селото и живее там. Все още се правят огледи, но не е изключено да става въпрос за грабеж, придружен с убийство, научи БЛИЦ от разследващи.

По наша информация бабата е живеела сама на първия етаж на къщата си. Вторият е бил собственост на сина й, който обаче имал дом на друго място в Дълбок извор. Според местни хора синът се местил зимата да живее на втория етаж, за да е близо до майка си.

Няма яснота дали в момента на зверството е имало някой освен старицата в къщата. Дъщерята на убитата живее в Пловдив. 

Както първо БЛИЦ съобщи сутринта е бил подаден сигнал, вероятно съседи или роднини са намерили безжизненото тяло на възрастната жена. Засега се знае, че тя не е убита с огнестрелно оръжие. По непотвърдена информация на БЛИЦ не е използван и нож. Уточнява се с какво е бита жената. Вероятно става въпрос за твърд предмет.

Току-що БЛИЦ научи, че ромката вече е задържана. Все още се изяснява точният мотив за страшното престъпление, но най-вероятно става въпрос за грабеж. Предстои Окръжна прокуратура-Пловдив да повдигне обвинение за умишлено убийство.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!