Шокиращи разкрития за един от нападателите над възрастно семейство от чирпанското село Зетьово. 25-годишният мъж нападнал баща си с брадва, но въпреки това не бил задържан, информира bTV.

След бързата реакция, когато нападателите на възрастните майка и син бяха задържани в присъствието на главния прокурор Иван Гешев, днес селото отново е в страх.

Хората се притесняват, че един от мъжете, който живее в селото и е криминално проявен, може да бъде освободен. Само преди дни той едва не е убил баща си.

Камери в центъра на село Зетьово са запечатали нападение с брадва в утрото на 2 февруари. 25-годишният мъж е един от задържаните за побоя над възрастното семейство.

Бащата на нападателя разказа, че се скарали за пари. Въпреки жестоките удари, синът му бил освободен от полицията още същия ден.

Дни по-късно той е заподозрян за жестокия побой над 84-годишна жена и сина й. Със свой съучастник нахлуват в къщата маскирани.

След инцидента главния прокурор Иван Гешев оглави спецоперация, при която двамата нападатели бяха задържани. Има вероятност обаче отново да излязат на свобода.

От прокуратурата в Стара Загора съобщиха, че все още събират доказателства. Ако до края на деня не успеят да докажат вината им, двамата мъже ще бъдат освободени
.