Кметът на пловдивския район „Северен“ инж. Ральо Ралев беше докаран преди минути в Специализирания съд в столицата, пише marica.bg. Той пристигна в съдебната зала облечен в син смокинг, дънки и маратонки. В храма на Темида са и негови роднини.

В момента магистратите разглеждат подадената от адвоката му Сузана Алекова жалба срещу наложената мярка за неотклонение „задържане под стража“. Срещу районния кмет са повдигнати обвинения за корупционни действия и търговия с влияние.

Съдиите ще разгледат и протеста на прокуратурата срещу пускането под гаранция на сочения за съучастник на Ральо Ралев Иван Делевски. Той беше освободен в замяна на 60 000 лева.

БЛИЦ припомня, че Ралев и Делевски бяха задържани при спецакция на 30 май. Преди около 5 месеца строителен предприемач поискал разрешение за строеж. Главният архитект на общината обаче започнал да го мотае, като впоследствие му предлагал различни варианти да си заплати. Строителният предприемач подал сигнал до премиера Бойко Борисов, а той съответно до спецпрокуратурата и КПКОНПИ.

Така пет месеца Ралев и неговия приятел били подслушвани, а според прокуратурата в СРС-та има достатъчно доказателства, че двамата са упражнявали натиск над главния архитект, а впоследствие било неизбежно и той да поиска подкуп от строителния предприемач.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!