Както БЛИЦ съобщи, дете опита да се самоубие заради зъл пастрок като се хвърли от 3-тия етаж на блок в София. 11-годишното момиченце било отчаяно и уплашено, затова предприело фаталното решение. За щастие е оцеляло и в момента е в "Пирогов" с множество счупвания и травми, пише "Телеграф". 42-годишният и баща Стоян Миленков е арестуван и задържан.

Във вторник патрул на столичното 3 РПУ правел обход на района в кв. "Захарна фабрика". Изведнъж униформените чули тъп звук от падане и първоначално решили, че крадец бяга от апартамент. След секунди обаче се натъкнали на малкото телце на момиченцето, което лежало на земята. Майката Красимира Попова викала: "Ето го детето, ето го детето", гледайки към земята.

В хода на разследването стана ясно, че пастрокът е с над 50 криминални регистрации - за наркотици, кражби, автокражба, хулиганство. Той редовно злоупотребявал с алкохол и тероризирал момиченцето. "Както той, така и майката са били много строги към детето, заплашвали го, че ако има двойка ще му се случи нещо ужасно. Предполагаме, че в момента на опита за самоубийство момичето е опитало да скрие лоша оценка", коментират от СДВР.

По думите на свидетели 11-годишното момиченце било изключително недохранено, изглеждало сякаш е максимум 6-годишно. Най-страшното според криминалистите е, че целият блок е знаел за тормоза над детето, но никой не е подал дори един сигнал. "Имахме голям проблем при разпитите, никой не искаше с името си да каже какви ужасии са се случвали в това семейство", обясниха от прокуратурата.

Детето ще е в болница минимум 2 месеца и ще претърпи множество операции.