Мъртво пиян старец убил съпругата си от бой и сам издъхнал от огромното количество алкохол в кръвта си. В Окръжна прокуратура – Пловдив се води досъдебно производство за извършено в село Скутаре убийство на 80-годишна жена. Извършител на зверството е 89-годишният съпруг на жертвата.

Сутринта на 26.09.2017 г. синът на починалите посетил помещението, в което живеели родителите му – в близост до неговата къща в с. Скутаре. След като успял да отвори вратата, намерил в леглото трупа на майка си в с видими рани по главата, както и баща си, който бил в безпомощно състояние, облегнат в дъното на помещението, като все още имал жизнени функции. Той веднага подал сигнал на телефон 112.
         
Незабавно след получаване на сигнала, е бил сформиран екип от разследващи от ОД на МВР – Пловдив, който посетил мястото на инцидента, а пристигналият екип на спешна помощ констатирал настъпване смъртта и на възрастния мъж.
         
До момента са извършени множество процесуално-следствени действия, оглед на местопроизшествие, при който е било открито оръдието, с което е била умъртвена възрастната жена – част от ресьор на автомобил. Били са извършени съдебно-медицински, биологична и химическа експертизи, като е назначена и ДНК експертиза. По тялото на мъжа са установени пръски от кръвта на съпругата му.
         
Установено е, че ударите с описаното оръдие, причинили смъртта на 80-годишната жена, са били нанесени от съпруга на пострадалата. От своя страна, в кръвта на мъжа е открита концентрация на алкохол от 4,96 на хиляда, което, според заключението на медиците, в съчетание със стреса от извършване на деянието, е довело до настъпване на смъртта му. По неговото тяло не са били установени следи от насилие.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ